Ne place să folosim piure-uri 100% fruct pentru realizarea cremelor, jeleurilor sau a curdurilor (lemon curd vă sună cunoscut?). Însă nu de fiecare dată putem, căci unele fructe sunt sezoniere. Atunci apelăm la Boiron, care ne ajută cu piureuri de fructe de calitate.
De la Gold Primelech luăm nucă în două variante - măcinată și jumătăți. Am căutat mult o nucă fără (prea multe) impurități și proaspătă. Cei de la Gold Primelech sunt niște colaboratori valoroși, cu care ne bucurăm să facem o echipă bună.
Fisticul întreg crud, pasta de fistic și alunele de padure întregi crude vin de la Sunday Bites, o afacere locala cu produse 100% naturale - așa cum ne plac nouă.
Cu frișca Elle&Vire Professionel ne-am întâlnit cu mulți ani în urmă și de atunci nu ne-am mai despărțit de ea. Este excelentă pentru prepararea cremelor, ganache-ului sau pentru ornarea torturilor. Bineînteles, o folosim și la gustoasa Pavlova.
Untul Elle&Vire Professionel, denumit și "lingoul de aur" în laboratorul nostru, este cel care dă gustul fin în cremele noastre de vanilie și de cacao.
Îl folosim la orice - de la bazele crocante, la cozonacul nostru cu nucă, însiropat.
Ciocolata de la Icam a venit în laboratorul nostru acum ceva vreme. Ne place că are puțin zahăr în compoziție și ne lăudăm că folosim atât ciocolata albă, ciocolata cu lapte cât și cea neagră. (știați că biscuiții noștri cu ciocolată au în compoziție ciocolată cu 72% unt de cacao?) Gustul fiecăreia este intens și aromat, exact cum ne-am imaginat noi o ciocolată de calitate.
Ciocolata neagră Callebaut este o ciocolată belgiană cu un procentaj de unt de cacao de 54.5% - nici amăruie, nici foarte dulce.
Este exact ceea ce avem nevoie pentru cremele de ciocolată și ganache-urile acelea lucioase.
Un alt ingredient indispensabil este făina. Deși de fiecare dată o cernem de două ori, făina Parisette este obținută din grâu de cea mai înaltă calitate, este o făină curată, potrivită pentru toate rețetele noastre, având un conținut ridicat de proteine.
Ne străduim să folosim produse cât mai naturale pentru deserturile noastre, Bio dacă putem. De asta ne place foarte mult laptele BIO de la Artesana; care este atât de bun încât formează un dop de grăsime, arătându-și astfel calitatea superioară. Tot de la ei luăm și smântâna, sana și iaurtul de vacă cu 3.5% grăsime. Le folosim cu mare drag în mousse-urile cu iaurt și în cheesecake-urile fresh sau la cuptor. Se comportă extrem de bine în rețete și dau un gust clar de lactate. Nu au conservanți și trebuie folosite rapid, odată desfăcute. De aici și faptul că ne place să vă oferim prăjituri proaspete - gătim dimineața sau seara și le livrăm pe parcusul zilei.
Cât de importante sunt ouăle de casă? Cel mai bine se vede atunci când facem o simplă cremă de vanilie - cu cât e mai galbenă, cu atât oul este mai “de casă”. Și ne place galbenul puternic. Găinile de la ferma din Ohaba Mică sunt libere, lăsate să zburde prin curte și avem siguranța că sunt hrănite cu mâncare bună. Folosim foarte multe ouă, aproape fiecare rețetă ne cere. De aceea am căutat un furnizor cât mai bun, care să ne livreze ouă de calitate.